Categorie├źn
Ontwikkelingen

Bestuurlijke medewerking B & W

[vc_row bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-vz-jquery” bg_image_new=”187″ bg_image_repeat=”no-repeat” bg_image_size=”contain” disable_on_mobile_img_parallax=”off” notification=””][vc_column][ultimate_spacer height=”320″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_wp_posts number=”20″ show_date=”1″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]gemeentewapen

 Persbericht 23 februari 2016

Monniken welkom op Schiermonnikoog

Het college van B&W heeft vanuit een positieve grondhouding gereageerd op een brief van de abt van de Communiteit Monniken Schiermonnikoog. In de brief verzoekt de abt het gemeentebestuur om in principe medewerking te verlenen aan de realisatie van een nieuw kleinschalig klooster, in een zoekzone langs de Westerburenweg nabij het Karrepad. Deze zone ligt aan westelijke rand van het dorp.

Sinds afgelopen december is de Communiteit Monniken Schiermonnikoog (voorlopig) gevestigd in een woonhuis in het dorp. Het college is van mening dat een klooster op de genoemde locatie goed inpasbaar is. Het College van B en W merkt daarbij op dat het uiteindelijk de gemeenteraad is die beslist of (op deze plek) een klooster gebouwd mag worden. De voorbereiding voor een raadsbesluit zal door het College van B en W ter hand worden genomen. Dit betekent onder andere dat de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en de bewoners van het eiland zullen worden geraadpleegd. Uiteraard zal bij deze voorbereiding de nodige aandacht uitgaan naar de uiterlijke vormgeving en naar een goede landschappelijke inpassing.

Het college beseft dat het voor de monniken een diep ingrijpende beslissing is geweest om hun klooster in Diepenveen te verlaten. Burgemeester en wethouders spreken de wens uit dat na ruim 400 jaar afwezigheid, de hervestiging van de monniken, als naamgevers van het eiland, tot een goed einde kan worden gebracht.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]