Nieuwsbericht kloosterbouw

.

.

NIEUWSBERICHT KLOOSTERBOUW

Op vrijdag 14 april is het volgende NIEUWSBERICHT verspreid, bestemd voor alle eilandbewoners

Na de presentatie van ons bouwplan begin 2017 werd langzaamaan duidelijk dat dit bouwplan ernstige en kwalijke verdeeldheid teweegbrengt onder de eilanders. Genoeg reden om het plan in de lopende informele fase te laten varen. De monniken willen immers graag in vrede leven met de eilanders.

Na Pasen gaan de monniken werken aan een nieuw plan. Ze hopen daarbij op een goed contact met de betrokken instanties en met de eilanders. Om alle ruimte te maken voor nieuwe ideeën hebben zaakwaarnemer Peter Thissen en de monniken in goed overleg afscheid genomen van elkaar.

De monniken en de ex-zaakwaarnemer danken de hun toegenegen eilanders en participanten voor hun betrokkenheid en medewerking en wensen hen en elkaar een vredige toekomst toe.

Schiermonnikoog, 14 april 2017

Br. Alberic, abt, namens Monniken Schiermonnikoog

Peter Chr. Thissen, ex-zaakwaarnemer, mede namens Peter Loeffen

De dagen rond Pasen zijn de monniken in hun moederhuis, de abdij van Westmalle in Vlaanderen. Na Tweede Paasdag zijn ze weer thuis en bereikbaar.

Het programma Kruispunt zal op Paaszondag aandacht besteden aan het leven van de monniken hier op het eiland. De uitzending is op 16 april 2017, NPO 2, 22.15 uur.