Gasten

Gasten

In het gastenhuis hopen we een klimaat te scheppen waar gasten onze levenswijze kunnen navolgen en kunnen delen in ons gebed.

We nemen geen groepen aan. Dat betekent dat het gastenhuis niet geboekt kan worden voor groepswerk, groepen uit parochies of gemeenten, een re√ľnie of iets dergelijks. 

Klooster en gastenhuis

Het klooster is kleinschalig en kan maximaal tien monniken en zes gasten herbergen. Monniken en gasten leven afzonderlijk van elkaar in eigen gedeelten. De kapel is gemeenschappelijk.

Er is een huiskamer voor de gasten, om elkaar te ontmoeten of een boek uit de boekenkast te lenen.

Het klooster ligt aan de rand van het dorp. Zee en strand, duinen, bossen en kwelders zijn vlakbij. Doorgaans is het stil in de directe omgeving van het klooster, maar niet altijd. Het klooster zelf nodigt uit de innerlijke stilte op te zoeken.

Voorzieningen voor gasten

Gasten krijgen een kamer met toilet en douche. Er zijn uitsluitend eenpersoonskamers. Iedere kamer heeft een kleine keuken, zodat ieder voor de eigen maaltijden kan zorgen. De winkels in het dorp zijn dichtbij en goed voorzien. Er zijn geen gezamenlijke maaltijden. Linnengoed voor bed en keuken zijn hier verkrijgbaar voor negen euro.

De prijs

De prijs is vijftig euro per nacht. Deze prijs is nodig om klooster en gastenhuis gaande te houden, maar mag uiteraard geen belemmering zijn om hier te gast te zijn. Betaling kan contant of via een Tikkie die u per mail wordt toegestuurd op of na de vertrekdag. U kunt desgewenst ook hier betalen.

NB Vanaf 1 oktober 2021 wordt de prijs per nacht zestig euro, inclusief alle linnengoed.

Reserveren

Mail naar de gastenbroeder voor een reservering: gastenhuis@kloosterschiermonnikoog.nl