Gasten

Let op: Vanaf januari 2024 is reserveren voor de veerboot nodig.

Gasten

In het gastenhuis hopen we een klimaat te scheppen waar gasten onze levenswijze kunnen navolgen en kunnen delen in ons gebed.

We nemen geen groepen aan. Dat betekent dat het gastenhuis niet geboekt kan worden voor groepswerk, groepen uit parochies of gemeenten, een reünie of iets dergelijks. 

Klooster en gastenhuis

Het klooster is kleinschalig en kan maximaal tien monniken en zes gasten herbergen. Monniken en gasten leven afzonderlijk van elkaar in eigen gedeelten. De kapel is gemeenschappelijk.

Er is een huiskamer voor de gasten, om elkaar te ontmoeten of een boek uit de boekenkast te lenen.

Het klooster ligt aan de rand van het dorp. Zee en strand, duinen, bossen en kwelders zijn vlakbij. Doorgaans is het stil in de directe omgeving van het klooster, maar niet altijd. Het klooster zelf nodigt uit de innerlijke stilte op te zoeken.

Voorzieningen voor gasten

Gasten krijgen een kamer met toilet en douche. Er zijn uitsluitend eenpersoonskamers. Iedere kamer heeft een kleine keuken, zodat ieder voor de eigen maaltijden kan zorgen. De winkels in het dorp zijn dichtbij en goed voorzien. Er zijn geen gezamenlijke maaltijden.

De prijs

De prijs is zeventig euro per nacht. Voor een verblijf van één nacht wordt de prijs tachtig euro. Deze prijs is nodig om klooster en gastenhuis gaande te houden, maar mag uiteraard geen belemmering zijn om hier te gast te zijn.

  • Betaling kan contant of via deze Tikkie of onderstaande QR-code. U kunt ook vragen om een een speciaal voor u gemaakte Tikkie die we u per mail sturen na uw verblijf. Onze bankrekening is op onze oude naam blijven staan: Abdij Sion. Als u via Tikkie betaalt, komt u dus deze naam tegen. 
  • Betaling kan ook op de gewone manier door overschrijving op onze bankrekening IBAN: NL28 ABNA 0470300094, BIC: ABNA NL2A ten name van Abdij Sion.
  • Indien gewenst kunnen we u een factuur geven. 

Reserveren

Mail naar de gastenbroeder voor een reservering: gastenhuis@kloosterschiermonnikoog.nl