Gasten

Het gastenhuis is vanaf 1 juni 2021 weer open voor gasten.

Gasten

We hopen een klimaat te scheppen waar gasten onze levenswijze kunnen navolgen en kunnen delen in ons gebed.

We nemen geen groepen aan. Dat betekent dat het gastenhuis niet geboekt kan worden voor groepswerk, groepen uit parochies of gemeenten, een re√ľnie of iets dergelijks. 

Klooster en gastenhuis

Het klooster is kleinschalig en kan maximaal tien monniken en zes gasten herbergen. Monniken en gasten leven afzonderlijk van elkaar in eigen gedeelten. De kapel is gemeenschappelijk. In de kloosterkapel kunnen naast de gasten nog tien tot twintig bezoekers aanschuiven. Zolang de corona maatregel van anderhalve meter nog geldt kan de kapel, naast de zes gasten uit het gastenhuis, nog slechts ongeveer zes bezoekers herbergen.

Er is een huiskamer voor de gasten, om elkaar te ontmoeten of een boek uit de boekenkast te lenen.

Het klooster ligt aan de rand van het dorp. Zee en strand, duinen, bossen en kwelders zijn vlakbij. Doorgaans is het stil in de directe omgeving van het klooster, maar niet altijd. Het klooster zelf nodigt uit de innerlijke stilte op te zoeken.

Voorzieningen voor gasten

Gasten krijgen een kamer met toilet en douche. Er zijn uitsluitend eenpersoonskamers. Iedere kamer heeft een kleine keuken, zodat ieder voor de eigen maaltijden kan zorgen. De winkels in het dorp zijn dichtbij en goed voorzien. Er zijn geen gezamenlijke maaltijden. Linnengoed voor bed en keuken zijn hier verkrijgbaar voor negen euro.

De prijs

De prijs wordt vijftig euro per dag. Deze prijs is nodig om klooster en gastenhuis gaande te houden, maar mag uiteraard geen belemmering zijn om hier te gast te zijn.

Reserveren

Mail naar de gastenbroeder voor een reservering: gastenhuis@kloosterschiermonnikoog.nl