Links

Enkele links die bij ons horen:

De Cisterciënzergroep Sion bestaat uit enkele tientallen mensen, die geraakt en geïnspireerd zijn door onze spiritualiteit. Ze zijn met ons verbonden in gebed en traditie, maar leven ‘in de wereld’, hebben banen, relaties, kinderen. Sinds 2003 komen ze maandelijks bij elkaar in onze voormalige abdij in Diepenveen, het tegenwoordige Klooster Nieuw Sion. Nu we op Schiermonnikoog wonen zien we elkaar iets minder vaak, maar het verbond is er niet minder innig om.

Documentaire Het eiland van de monniken (2017). Zaterdag 16 april 2022 was er een uitzending van veertig minuten over ons, terug te zien op Uitzending gemist

www.abdijsion.nl      Als je door dit memorial van Abdij Sion wandelt, zal het je duidelijk worden dat dit een enorm brok van onze ongeschreven geschiedenis is. We zijn dankbaar voor dit erfgoed. Dit memorial is onze manier om die dankbaarheid levend te houden. Hier is ook een virtueel bezoek aan de begraafplaats mogelijk.

www.kloosterbibliotheek.nl      Het is de bedoeling dat je in deze kloosterbibliotheek in de bronnen van het kloosterleven kunt duiken.

www.hetdansendeverlangen.nl      Hier kunt u kennis maken met een aantal van de  schilderijen van br. Vincentius.

www.ocso.org      The Order of Cistercians of the Strict Observance (also known as “Trappists”) is a Roman Catholic contemplative religious order, consisting of monasteries of monks and monasteries of nuns.

Een programma over br. Jos van Ad Montem.