Links

Enkele links die bij ons horen:

De gemeenschap Ad Montem leeft vanuit de spiritualiteit van de Karmel en woont vlak bij ons. We vieren samen liturgie in onze kapel en zijn samen op zoeken naar samenwerking. 

De Cisterciënzergroep Sion bestaat uit enkele tientallen mensen, die geraakt en geïnspireerd zijn door onze spiritualiteit. Ze zijn met ons verbonden in gebed en traditie, maar leven ‘in de wereld’, hebben banen, relaties, kinderen. Sinds 2003 komen ze maandelijks bij elkaar in onze voormalige abdij in Diepenveen, het tegenwoordige Klooster Nieuw Sion. Nu we op Schiermonnikoog wonen zien we elkaar iets minder vaak, maar het verbond is er niet minder innig om.

De documentaire Het eiland van de monniken (2017) laat zien hoe we als communiteit eind 2017 vanuit Abdij Sion in Diepenveen een doorstart begonnen zijn op Schiermonnikoog.

Een virtueel bezoek aan onze  waar onze overleden broeders begraven zijn is hier mogelijk.

www.kloosterbibliotheek.nl      Het is de bedoeling dat je in deze kloosterbibliotheek in de bronnen van het kloosterleven kunt duiken.

www.hetdansendeverlangen.nl      Hier kunt u kennis maken met een aantal van de  schilderijen van br. Vincentius.

www.ocso.org      The Order of Cistercians of the Strict Observance (also known as “Trappists”) is a Roman Catholic contemplative religious order, consisting of monasteries of monks and monasteries of nuns.

De kloostercast met podcasts van onder andere brs. Alberic en Hein.