Monnik worden

Monnik word je niet, je bent het. Diep vanbinnen schuilt er wel iets van een monnik in elke mens. Tot jij herkent dat dit jouw weg is, even onontkoombaar als God zelf. Als je weg naar ons klooster voert, kom je hier eerst op bezoek voor een ontmoeting waar we elkaar wat leren kennen. Wij zijn rooms katholiek, jij misschien niet. Over dergelijke ontdekkingen valt te praten. Dat kan meerdere ontmoetingen vragen.

Als gaandeweg wederzijds de overtuiging groeit dat verdere oriƫntatie zinvol is, dan kun je af en toe mee komen leven in de monnikengemeenschap. Zo begin je langzaam aan een traject dat loopt van aspirant, postulant en novice naar geprofeste monnik. Maar laten we niet te ver vooruitkijken.

 

Eerst maar dit. Die ontdekking dat monnik zijn jouw weg is, dat ons leven jou trekt. Dat je niets liever wil dan je hele leven toewijden aan God. Je beseft dat als je hier komt, dat je dan komt om te sterven, zowel in spiritueel als fysiek opzicht. Hierbij stilstaan is al groot genoeg voor dit moment. Langzaam kun je dan, eventueel bij ons in huis, verder ontdekken of dit leven echt iets voor je is.

Hieronder een handreiking. Je kunt het als boekje printen.