Contact

[vc_row bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-vz-jquery” bg_image_new=”992″ bg_image_repeat=”no-repeat” bg_image_size=”contain” disable_on_mobile_img_parallax=”off”][vc_column][ultimate_spacer height=”320″][/vc_column][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_empty_space][vc_wp_text title=”CONTACT”]Postadres:
Monniken Schiermonnikoog
Langestreek 9
9166 LA Schiermonnikoog

Telefoon:
0519 25 24 05

Mail:           monnikenschiermonnikoog@gmail.com[/vc_wp_text][vc_wp_text title=”GASTVRIJHEID”]Op het eiland hebben we geen gastenhuis. Op het eiland is er echter volop gelegenheid voor een verblijf.[/vc_wp_text][vc_wp_text title=”VIERINGEN”]Deelname aan de diensten kan wegens ruimtegebrek pas wanneer ons nieuwe klooster gebouwd is. Dat kan nog enkele jaren duren. Alleen van mei tot en met september is er beperkte gelegenheid om onze diensten bij te wonen in de Egbertkapel aan de Badweg, zie bericht.[/vc_wp_text][vc_wp_text title=”GEVEN OM HET KLOOSTER”]Warme en diepe betrokkenheid  bij ons klooster op Schiermonnikoog spreekt uit vele grote en kleine gebaren. We worden er gelukkig van, want ons initiatief wordt geboren uit dezelfde warme en diepe betrokkenheid. We willen monastiek leven een toekomst geven, een reële toekomst voor wie monnik wil worden. Ons motief daarvoor is allereerst het geluk om God plek te bieden in onze zelfgave zoals elke christen. Meer specifiek willen we door onze leefvorm als monnik aanwezig zijn, zo authentiek mogelijk, vanuit een warme en diepe betrokkenheid op mensen in de hoop dat zij in zichzelf iets voelen opengaan naar God toe, en zo – zonder monnik te hoeven worden! – in hun leven buiten het klooster hun eigen weg vinden en verdiepen.

Er zijn ook mensen die iets willen doen. Geld willen geven. We vragen daar niet om, we hopen maar dat het goed gaat komen met ons en ons klooster. We vinden het wel een mooi idee dat mensen die zich zo betrokken voelen iets kunnen bijdragen op een heel concrete manier. Dan wordt ons klooster een vertolking van de mensen om ons heen. Onze bankrekening is IBAN NL98 INGB 0000 821204 en BIC INGBNL2A en staat op onze oude naam: Abdij Sion. Wij zijn aangemerkt als ANBI, waardoor giften aan ons gedaan aftrekbaar zijn voor de belasting. Als er vragen of problemen zijn bij het doen van een gift kan onze econoom br. Jelke wellicht helpen , zijn mailadres is:  br.jelke@outlook.com.[/vc_wp_text][vc_wp_text title=”LINKS”]Enkele links die bij ons horen:

www.abdijsion.nl      Als je door dit memorial van Abdij Sion wandelt, zal het je duidelijk worden dat dit een enorm brok van onze ongeschreven geschiedenis is. We zijn dankbaar voor dit erfgoed. Dit memorial is onze manier om die dankbaarheid levend te houden. Hier is ook een virtueel bezoek aan de begraafplaats mogelijk.

www.kloosterbibliotheek.nl      Het is de bedoeling dat je in deze kloosterbibliotheek in de bronnen van het kloosterleven kunt duiken.

www.hetdansendeverlangen.nl      Hier kunt u kennis maken met een aantal van de  schilderijen van br. Vincentius.

www.ocso.org      The Order of Cistercians of the Strict Observance (also known as “Trappists”) is a Roman Catholic contemplative religious order, consisting of monasteries of monks and monasteries of nuns.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]